Terveys ja jalostus


Puolanvinttikoirille toteutettiin vuoden 2014 aikana terveyskysely jonka tuloksista julkaistiin  yhteenveto lokakuussa 2015.


Terveyskyselyyn liittyvä keskustelu mieluusti yhdistyksen foorumille: http://polskipalsta.munfoorumi.com/


Vuoden 2005 terveyskyselyn yhteenvedon löydät täältä

Suomen Puolanvinttikoirat ry tukee koirien sydäntutkimuksia (ultra, ekg ja auskultaatio) 30 euron suuruisella avustuksella. Avustuksen saamiseksi ota yhteys rahastonhoitajaan (sup.rahastonhoitaja@gmail.com), joka lähettää hakijalle kulukorvauslomakkeen. Kuitiksi laitetaan sydäntutkimuskaavake. Korvauksen saamisen ehtona on, että terveystiedot ovat julkisia, ja että yhdistys voi hyödyntää niitä mm. terveyskartoituksissaan.
 
JALOSTUSKOIRIEN TERVEYSTUTKIMUKSET


SUP ry:n suositukset jalostuskoirille ja yhdistelmille 18.10.2015 alkaen:

1. Yleiset ohjeet

Yhdistelmä täyttää SKL:n kriteerit jalostuskoirille ja yhdistelmille, jotka on kirjattu yleiseen jalostusstrategiaan, koirarekisteriohjeeseen ja kasvattajasitoumukseen.

2. Rotukohtaiset ohjeet


- Jalostukseen käytettävät koirat on silmäpeilattu terveiksi eikä tutkimus ole kahta vuotta vanhempi.
- Jalostukseen käytettäville koirille on suoritettu kattava sydäntutkimus (ultraäänitutkimus, auskultaatio sekä lepo-EKG.)
- Jalostukseen käytettävät koirat on testattu luonteensa osalta joko virallisella luonnetestillä, MH-kokeella tai käyttäytymisen jalostustarkastuksella, tai epävirallisesti yhdistyksen järjestämissä käyttäytymisprofiloinneissa.
- Yhdistelmän sukusiitosprosentti ei saisi ylittää 6,25% kahdeksalla sukupolvella.
DNA-NÄYTTEET  
Koirien geenitutkimus, Biomedicum Helsinki: puolanvinttikoirista 66 näytettä.

Tiedot luovutetuista näytteistä pyydetään ystävällisesti lähettämään jalostustoimikunnalle sup.jalostustoimikunta@gmail.com
GEENITESTIT
Seuraaville koirille on tehty DM- testi (degeneratiivisen myelopatia):

Highwind Cristallo di Rocca

Łasuch Celerrimus
Polskis Alfa Romeo

MyDogDNA kartoituksia on myös tehty puolanvinttikoirille, sivustolta löytyy pallukoita klikkaamalla julkisten profiilien tiedot: MyDogDNA sivustolle >>

Sivu päivitetty 22.11.2017